VK Samtidskunst Platform


10. december 2016 - 15. januar 2017


"Lysende paranoia i hjemmet" - samtidskunst
Soloudstilling med Helene Vestergaard

 

Fernisering lørdag den 10. december kl. 14.00-16.00


Der vil blive serveret lidt godt til ganen som afsked med udstillingsarrangør Sonja på VK Samtidskunst Platform gennem de sidste to år.


Alle er velkommen!

 

Udstillingen bliver arrangeret af:
kurator Sonja Lillebæk Christensen, København

 

Se omtale af udstillingen i kunsten.nu

Hæfte fra udstillingen "Lysende paranoia i hjemmet" (13.3 Mb)

Deep Dream Collage med glaskugler - 2016
Olie, oliekridt, akryl, stof og udklip på bommuldsdug 115x140 cm.

 

Fotogalleri fra ferniseringen

Klik på et foto og se billederne i stor størrelse.

Vestjyllands Kunstpavillon, på VK Samtidskunst Platform, præsenterer udstillingen Lysende paranoia i hjemmet med den unge kunstner Helene Vestergaard, blot 25 år gammel. På udstillingen vil vi se absurde sammenhænge mellem ting, som vi normalt ikke opfatter som forbundne. Helene kommer med påstande om forbindelser og mønstre i verden, og mellem hendes værker.  Og vi må tage Helene på ordet, for som hun siger: Hvis en person ser sammenhænge, så eksisterer de jo! 

Helene arbejder med maleri og collage, og på udstillingen præsenterer hun værker tilbage fra tiden før hun startede på Det Fynske Kunstakademi som 20-årig og frem til i dag. Med maling, stof, nål og tråd og internettets uendelige strøm af billeder, samt mere hjemlige materialer såsom voksdug, linoleum, mørklægningsgardiner og fliser, udvikler, manipulerer og forvrænger Helene hverdagens billedvrimmel og demonstrerer noget, som mange af os frygter: At gå egne veje og ikke følge normerne. 

I Helenes værker ses paralleller tilbage til dada-bevægelsen fra omkring 1915 og til den senere surrealisme, hvor det igangsættende var at vise meningsløsheden i mellemkrigstidens borgerlige værdier og moral. Kort fortalt var dada antiautoritær og anarkistisk med en foragt for alle vedtagne normer, moralske som æstetiske. På en måde kan man sige, at Helene er på samme ’mission’ som kunstner og tager denne problemstilling op igen, nu i vores tid. Hun bevæger sig rundt i sin underbevidsthed, hun drømmer, hun skaber sammenhænge, som ikke er logiske i vågen og rationel tilstand.  

Fernisering: Lørdag d. 10. december kl. 14–16 hvor arrangør og kunstner vil være til stede og fortælle om udstillingen. Der vil blive serveret lidt godt til ganen som afsked med udstillingsarrangør, Sonja, på VK Samtidskunst Platform gennem de sidste to år.  

Alle er velkomne! 

Helene er født 1991 i Rødovre og bor og arbejder i København. Hun er på sit femte år som studerende på Det Fynske Kunstakademi. Helene er aktuel på gruppeudstillingerne Overmod hos Bendixen Contemporary og Fri Fantasi på Udstillingsstedet Sydhavn Station, begge i København. 

Udstillingen er den sidste i rækken af i alt 8 udstillinger gennem 2015/16, arrangeret af billedkunstner Sonja Lillebæk Christensen til VK Samtidskunst Platform. VK Samtidskunst Platform har haft til formål over de sidste to år at præsentere mere samtidskunst for vestjyderne. 

Åbningstider: tirsdag–søndag kl. 13–17  
(lukket: 23.-26. december og 30.- 2. januar) 

Kontaktperson: Sonja Lillebæk Christensen, sonjalillebaek@hotmail.com, tlf. 50420772 
Udstillingen er støttet af Westergaards Hotel, Videbæk, og Statens Kunstfond. 


Udstillingen er støttet af:


Vestjyllands Kunstpavillon | Arne Haugen Sørensen Museum | Henning Larsens Vej 3, 6920 Videbæk | Tlf.: +45 97 17 28 79