VK Lokalarrangement Platform


Fredag den 11. september 2015 kl. 19.00

 

Kom og hør de 3 fortællere:

Pernille Stockfleth, Mariane Josefsen og Anne M Nielsen

 

Entre 50 kr.


 

Verden er fuld af fortællinger. Sådan har det været siden tidernes morgen, og vi har nu som dengang brug for dem. Store fortællinger om altings begyndelse, om det der giver mening eller det der ikke giver mening og alt det midt i mellem.
 
Midt i et fortravlet kaos af informationer, teknologi, multimedier, lyd og billeder trænger den mundtlige fortælling sig igen på og tilbyder for en stund et frirum af nærvær og fællesskab. Den gode fortæller fører an og leder tilhørerne ind i et dragende univers, hvor der er plads til at blive grebet, fælde en tåre, grine, gyse og ånde lettet op, når alt alligevel ender godt.
 
Ved jubilæums festivalen ”Alle Tiders Fortællinger” Fortællefestival Vestjylland på Nørre Vosborg i weekenden den 12. og 13. september hylder vi den gode fortælling. Her mødes 30 fortællere fra hele landet – alle med det formål at give tilhørerne en uforglemmelig oplevelse. Programmet spænder bredt; der er folkeeventyr, havnegadehistorier fra Thyborøn, bibelske fortællinger, livsfortællinger, skrøner og meget, meget andet. Se evt. programmet på http://www.vestjyske-fortaellespor.dk/
 
For at skabe opmærksomhed på den mundtlige fortælling og festivalen på Nørre Vosborg har tre af fortællerne sammensat et program, der kan opleves fredag den 11. september kl. 19. i cafeen i Vestjyllands Kunstpavillon under overskriften: "Alle Tiders Fortællinger" - en sand forstadskøbenhavner, en vendelbo med københavnerpift og en ægte vestjyde mixer krydderier i Fortælleland.
 
De tre fortællere er:
 
Pernille Stockfleth er også en del af fortællegruppen Vigga og Brohovederne. Derudover er hun en af landets mest aktive fortællere, som går lige ind i fortællingen med sit ukuelige humør og viltre hår.
Pernille er en rigt facetteret og levende fortæller, der både mestrer det urkomiske og det gravalvorlige. Hun brænder for det talte ord – og er ikke bange for at bruge det! Pernille har fortalt historier i en årrække for titusindvis af børn og voksne på scener og fortællefestivaler rundt om i hele Danmark.
 
Mariane Josefsen er medlem af den professionelle fortællegruppe Best Tellers. I samarbejde med Vigga Bro og tre andre dygtige fortællere i gruppen Vigga og Brohovederne fortæller hun kontinuerligt på Teatret ved Sorte Hest. Derudover har Mariane i 2013 og 2014 været kunstnerisk leder på Fortællefestival Vestjylland, Nørre Vosborg.
Mariane fortæller levende og med nordjysk humor tilsat storbyens kækhed. Hun fører lytteren sikkert gennem historien, og præsenterer sine karakterer med varme og kant. Mariane har et godt blik for menneskene derude, hendes temaer går tæt på livets genvordigheder, og der er plads til både dyb alvor og finurlig humor.
 
Anne M Nielsen er trioens lokale og vestjyske islæt. Anne er en af Vestjyllands Fortællere og tilknyttet Fortælle Galleriet i Holstebro. Derud over er hun på tredje år aktiv i bestyrelsen bag Fortællefestival Vestjylland, Nørre Vosborg.
Anne fortæller gerne på rigsjysk, og hun formår med jysk lune at skildre sted, tid og mennesker, så de bliver genkendelige og levende.


 
Vestjyllands Kunstpavillon | Arne Haugen Sørensen Museum | Henning Larsens Vej 3, 6920 Videbæk | Tlf.: +45 97 17 28 79