VK Lokalarrangement Platform11.-23. august 2020

 

Udstilling arrangeret af kunstnere tilknyttet bestyrelsen for Vestjyllands Kunstpavillon

 

Der vil være kunstværker af Nicoline Eriksen, Peter Duun og Sofus D. Poulsen fra Ringkøbing-Skjern Kommune.

 

Fernisering tirsdag den 11. august kl. 19.00


Alle er velkommen

 
 

 

Arr.: Lokalarrangement


Kunstner: Sofus D. Poulsen

Mit navn er Sofus D. Poulsen, er født og opvokset på Færøerne, men bor i dag i 
Ringkøbing sammen med min kone.

Jeg har altid tegnet og arbejdet med farver / akvarel, akryl og i olie. Mit kunstneriske udtryk er det færøske landskab og bygder. Farveharmoniseringen er semi abstrakt gengivelse.

 

Efter at have været selvstændig i en årrække, åbnede jeg i 1989, et galleri/værksted midt i Thorshavns gamle bydel, og med staffeliet under armen, fandt jeg motiverne imellem de gamle tjærede huse og nede ved havnen hvor fiskefartøjerne lå.

På alderdomshjemmet skildrede jeg med blyant, visdommen i de gamles ansigter.

 

I 2013 flyttede vi til Danmark og begyndte jeg at udstille hos Galleri Sct. Gertrud. Der har jeg hvert år en solo udstilling og igennem Galleriet kom jeg med på alle de store kunstmesser. Hvert år udstiller jeg rundt omkring i Danmark, og har en fast udstilling på Færøerne.

 

Mine malerier er erindringer. Når jeg maler fortolker jeg. Jeg digter videre på den æstetiske oplevelse, som jeg husker, jeg havde. Billedet går gennem mange faser, til jeg er tilfreds.

 

Gang på gang har jeg oplevet, at mine købere – når vi har mødt hinanden, mange år efter at de købte et billede - fortæller at de stadigvæk er lykkelige over at have købt det. At det er som om, at billedet fortæller en historie.

Og det er i grunden essensen i al god kunst - At kunne fortælle. At oplyse og glæde andre med et unikt kunstværk, som år efter år – beriger ejeren.

Uden min trofaste Connie -

min kære muse - ville alt dette ikke være muligt.


Kunstner: Nicoline Eriksen

Kunstner: Peter Duun

Om kunstner Peter Duun
 
Peter Duun begyndte så småt sin kunstneriske karriere i 1989 på arkitektskolen i Århus, hvor han indtil sin afslutning i 1995 blev undervist i tegning, akvarelmaling og fotografi. De efterfølgende år var han deltager på flere udstillinger.
 
Senere gav arkitektuddannelsen platform for illustrationsopgaver og plancheillustrationer til forskellige museer, og han er desuden blevet benyttet i forskellige tidsskrifter og bøger. Peter Duun er fast tilknyttet som opmåler og tegner til Nationalmuseets “Kirkeværk” (Danmarks Kirker). Han har leveret tegninger og akvareller til flere bøger og har selv udgiver bøgerne “Den vestjyske Klitgaard” og “Vestjyske fjordhavne”.
 
Peter Duun er inspireret af malere som Edvard Munch, Emil Nolde, Francis Bacon og Van Gogh. Han har altid været fascineret af den menneskelige anatomi, kroppe og ansigter, hvorfor disse motiver i dag spiller en stor rolle i hans kunstværker. Senere har han udviklet en passion for udtryksfulde ansigter, gerne med et lidt melankolsk udtryk. “ Det er her jeg bevæger mig idag” Den øvrige motivverden har jeg skubbet i baggrunden. Det udtryksfulde udtryk er blevet det primære grundlag for mine billeder, udtaler Peter Duun.
 
Peter Duuns ansigtsportrætter er langt overvejende holdt i begrænset farvevalg. Alligevel forstår han at få et helhedsindtryk frem, der fortolker et stemningsfuldt udtryk ud over det sædvanlige. De tilsyneladende tomme øjne er fulde af liv, de inviterer til et billedunivers, man ikke fatter dybden af.
 
Først i en sen alder valgte han for alvor at satse på maleriet på lærred. Siden midten af forrige årtier det gået stærkt med salg til forskellige kunstforeninger og udstillinger på flere gallerier.

 

Om kunstner Nicoline Eriksen.
 
Mit navn er Nicoline Eriksen, jeg er 22 år gammel og bor i Holstebro. 
I min fritid bruger jeg rigtig meget tid på at tegne, hvor jeg primært laver portrætter med prikker - en stilart kaldet dotwork.
Dotwork er en teknik hvor man laver et billede udelukkende af prikker, jo tættere prikkerne er, jo mørkere bliver området. 
Jeg nyder at sidde og hygge mig med en tegning, og kan bruge flere timer på dette. I gennemsnit bruger jeg ca. 25 timer på en tegning. 

Fotogalleri fra udstillingen

Klik på et foto og se billederne i stor størrelse.

Fotograf: Eigil Lundsgaard
Vestjyllands Kunstpavillon | Arne Haugen Sørensen Museum | Henning Larsens Vej 3, 6920 Videbæk | Tlf.: +45 97 17 28 79