VK Lokalarrangement Platform


12. august - 1. oktober 2017      "Symbiose" 

 

Udstilling med kunstværker af billedkunstner Luise Haugen, billedkunstner Caroline Krabbe og keramiker Dorthe Steenbuch Krabbe

 

Fernisering lørdag den 12. august kl. 14.00
 

Åbningstale  af billedkunstner Trine Rytter Andersen. Mårslet. 

Der er musik med : JazzOrama Trio, Herning


Alle er velkomne


Arr.: Lokalarrangement

Pressemeddelelse vedr. udstillingen SYMBIOSE (0.1 Mb)
JazzOrama Trio, Herning


Sammen med døtrene Caroline Krabbe og Luise Haugen udgør Dorthe Steenbuch Krabbe en bemærkelsesværdig kunstnertrio, hvori familieliv og kunst går op i en højre enhed.
 
Kunstneren er i høj grad tilbøjelig til at forholde sig opmærksomt og undersøgende til livet. På det praktiske plan sker det gennem det kunstneriske arbejde, hvor en lang række spørgsmål stilles vedrørende det formmæssige: hvordan kan man bruge leret, værktøjet, varmen, farven, papiret og penslen til at skabe udtryksfulde og tanke-vækkende objekter og billeder?
 
På det intellektuelle og refleksive plan er den skabende proces også udtryk for dybtliggende eksistentielle overvejelser, som berører vores forhold til os selv og andre, og ikke mindst til naturen, som vi lever i og af, og til kulturen, som vi dels arver og dels skaber, mens vi lever.
 
De tre kunstnere repræsenterer to generationer, og de lever i en familie, hvor alle medlemmer er skabende kunstnere i egen ret. Det er udsædvanligt, for selv om mange kunstnerfamilier ofte genererer nye kunstnere samt kreativitet og innovation, er det langt fra en selvfølge, at det foregår i så stor gensidighed og med en sådan respekt og kærlighed som i netop dette tilfælde.
 
At være en del af et så levende, anerkendende og reflekteret miljø er derfor en gave for alle parter. Det, at kunne fortsætte med at arbejde tæt sammen i voksenlivet, er noget ganske særligt, som skaber en helt enestående familiefortælling, og ikke mindst et sammenflettet familiebånd, hvori kunst og ånd går hånd i hånd.
 
Det er netop dette praktiske og åndelige fællesskab, som forener de tre kvinder og skaber en tydelig samklang på tværs af store og synlige forskelle i deres individuelle kunstneriske udtryk. 


Fotogalleri fra udstillingen

Klik på et foto og se billederne i stor størrelse.

Luise Haugen præsenterer på udstillingen ”SYMBIOSE” billeddigt, farvepartitur og drømmesyn og arbejder med motiver, mønstre og fortællinger. Luises billeder udtrykker en kunstnerisk frihed og nærvær knyttet til sjælefuldhed, der måske henter sin næring i underbevidsthedens skatkamre.

Caroline Krabbe har på udstillingen landsskabsmalerier fra de andalusiske bjerge, hvor der optræder dyr og mennesker i selskab med rekvisitter fra hverdagslivet i den spanske solbeskinnede natur. Carolines billeder rummer en melankolsk understrøm, der manifesterer sig som en stilhed i billedet.

Dorthe Steenbuch Krabbe har ændret på mange af sine værker, som i 2014 var præget af fade, krukker og bolde, men i udstillingen ”SYMBIOSE”  er de mange nye værker skulpturer i nye spændende  former. De fire elementer : Jord. vand, luft og ild er stadig tilstede og aktive i Dorthes keramiske skabelsesproces.


Vestjyllands Kunstpavillon | Arne Haugen Sørensen Museum | Henning Larsens Vej 3, 6920 Videbæk | Tlf.: +45 97 17 28 79