VK Lokalarrangement Platform


12. august - 1. oktober 2017

 

"Symbiose"
 

Udstilling med kunstværker af billedkunstner Luise Haugen, billedkunstner Caroline Krabbe og keramiker Dorte Steenbuch Krabbe

 

Fernisering lørdag den 12. august kl. 14.00

Alle er velkomneArr.: LokalarrangementSammen med døtrene Caroline Krabbe og Luise Haugen udgør Dorthe Steenbuch Krabbe en bemærkelsesværdig kunstnertrio, hvori familieliv og kunst går op i en højre enhed.
 
Kunstneren er i høj grad tilbøjelig til at forholde sig opmærksomt og undersøgende til livet. På det praktiske plan sker det gennem det kunstneriske arbejde, hvor en lang række spørgsmål stilles vedrørende det formmæssige: hvordan kan man bruge leret, værktøjet, varmen, farven, papiret og penslen til at skabe udtryksfulde og tanke-vækkende objekter og billeder?
 
På det intellektuelle og refleksive plan er den skabende proces også udtryk for dybtliggende eksistentielle overvejelser, som berører vores forhold til os selv og andre, og ikke mindst til naturen, som vi lever i og af, og til kulturen, som vi dels arver og dels skaber, mens vi lever.
 
De tre kunstnere repræsenterer to generationer, og de lever i en familie, hvor alle medlemmer er skabende kunstnere i egen ret. Det er udsædvanligt, for selv om mange kunstnerfamilier ofte genererer nye kunstnere samt kreativitet og innovation, er det langt fra en selvfølge, at det foregår i så stor gensidighed og med en sådan respekt og kærlighed som i netop dette tilfælde.
 
At være en del af et så levende, anerkendende og reflekteret miljø er derfor en gave for alle parter. Det, at kunne fortsætte med at arbejde tæt sammen i voksenlivet, er noget ganske særligt, som skaber en helt enestående familiefortælling, og ikke mindst et sammenflettet familiebånd, hvori kunst og ånd går hånd i hånd.
 
Det er netop dette praktiske og åndelige fællesskab, som forener de tre kvinder og skaber en tydelig samklang på tværs af store og synlige forskelle i deres individuelle kunstneriske udtryk. 

Vestjyllands Kunstpavillon | Henning Larsens Vej 3, 6920 Videbæk | Tlf.: +45 97 17 28 79