VK Samtidskunst Platform


12. nov. - 18. dec. 2022

Soloudstilling med Mette Winckelmann

Keep your laws off my body

 

 

Fernisering

lørdag den 12. november

kl. 14.00-16.00

 


Kunstner samt kurator vil være til stede ved ferniseringen.

Alle er velkommen

 

Udstillingen er den 7. og sidste udstilling kurateret af Paola Paleari og Anne Zychalak Stolten under paraplyen VK Samtidskunst i samarbejde med Vestjyllands Kunstpavillon.


Udstillingsrækken er venligst støttet af: 

Det Obelske Familiefond

Statens Kunstfond

Pressemeddelelse vedr. udstillingen (99.3 Kb)

Keep your laws off my body (Hold dine love væk fra min krop)

I soloudstillingen Keep your laws off my body (Hold dine love væk fra min krop) på Vestjyllands Kunstpavillon arbejder Mette Winckelmann med at forstå, hvad det betyder at have en krop. Det udforsker hun i sin tilgang til materialer og abstrakt maleri.

Med det som udgangspunkt redefinerer Winckelmann allerede eksisterende materialer i et forsøg på at frigøre dem fra deres oprindelige identitet og funktion. Eksempler på disse er en række rester fra tidligere produktioner - såsom byggematerialer fra renoveringen af Dannerhuset i 2011 og fraklip fra tekstiludskæringer af ældre værker. Sammen udgør de materialerne, som hun har anvendt i værkerne i udstillingen.

Mette Winckelmann har arbejdet med at rekombinere, samle, retouchere og male over, lag på lag. På den måde har hun skabt en installation specifikt til rummet bestående af individuelle værker, som hver især taler for sig selv, men sammen danner en ny betydning. Brugen af lysstofrør, som er indarbejdet i selve værkerne, understøtter deres fysiske tilstedeværelse og demonstrerer, at deres identitet kommer indefra, fra objektet, og skinner igennem overfladen.


Fotogalleri fra udstillingen

Foto: Eigil Lundsgård

Klik på et foto og se billederne i stor størrelse.


Udstillingen er støttet af:

STATENS KUNSTFOND

Det Obelske Familiefond


Vestjyllands Kunstpavillon | Arne Haugen Sørensen Museum | Henning Larsens Vej 3, 6920 Videbæk | Tlf.: +45 97 17 28 79