VK Samtidskunst Platform


Se videofilm om forberedelse til udstillingen ECHT og samtale med kurator Sonja Lillebæk Christensen.

Samtidskunst: En bil skulle ind i Kunstpavillonen til udstillingen.

Filmet og redigeret af Thorkild Brumsbjeg, Skjern.


KUNSTEN.NU 10.9.15 om Bedwyr Williams 

 

KUNSTEN.NU 26.9.15 anmeldelse af udstillingen

Pressemeddelelse vedr. udstillingen (0.4 Mb)
Indbydelse til fernisering på ECHT (1.4 Mb)
Introduktionshæfte vedr. udstillingen "ECHT (virkelig)" (4.0 Mb)

Kurator Sonja Lillebæk Christensen ved indgangen til udstillingen ECHT (virkelig)
Foto: Søren Palmelund, Spjald

Herunder 3 STILL fotos fra videoen ECHT

Fotogalleri fra udstilligen - Klik på et foto og se serien i større billeder.
 

Nedenstående fotoserie er taget af Sonja Lillebæk Christensen


 

ECHT (virkelig) – en soloudstilling med Bedwyr Williams
12. september – 18. oktober 2015
 
KATASTROFEN rammer Videbæk!

 

Der er ingen grund til panik for “ECHT” er en sær satirisk videoinstallation som VK Samtidskunst Platformen på Vestjyllands Kunstpavillon er stolte over at kunne præsentere. Soloudstillingen med den walisiske billedkunstner Bedwyr Williams er arrangeret af Sonja Lillebæk Christensen
 
Med installationen “ECHT” skildrer Bedwyr et foruroligende univers, der minder os om vores nuværende moderne tider … og så alligevel ikke. En forladt turistbus med lysende lygterne, træer, blade, kufferter, røg, et trådhegn samt en videoprojektion danner rammen om et fiktivt katastroferamt univers, hvor vi befinder os tyve år efter en større samfundsmæssig krise. Her indretter nye høvdinge og samlere deres hovedkvarterer i gamle diskoteker, hvor røgmaskiner er erstattet af påsatte brande. Vaklende gangarter som følge af at store snørebåndsknuder under skoene er et statusfænomen, gamle magthavere mures inde for at dø i bittesmå drivhuse, gymnastiksale er fyldt med snorkende pensionister og videoens mandlige fortæller ligger i midten af det hele med ekstremt lange ben. Hvad der helt præcist er på færde eller hvad der tidligere er sket står ikke helt klart, men denne uklarhed er en del af krisens omfang og værkets pointe.
 
Om udstillingen fortæller Sonja Lillebæk Christensen:
“Udstillingen “ECHT” kommer ikke med nogle løsninger på noget som helst, men jeg kan love at den byder på et godt grin, masser af forvirring og enkelte fornærmelser. “ECHT” er et dødsensalvorligt, absurd og til tider poetisk samfundssatirisk kunstværk, som kredser om fænomener vi alle kender til fra vores egen virkelighed og om de ukendte strukturer som ikke eksisterer… endnu.”
 
 
Bedwyr Williams er med værket "ECHT" udpeget til dette års British Art Show som bliver offentliggjort i efteråret 2015. Williams har derudover bl.a. været repræsentant på den 55th Venice Biennale for den Walisiske Pavillon, Venedig i Italien (2013), Tramway, Glasgow, UK på Glasgow International (2014), MOSTYN, Wales, UK (2014) og åbner soloudstilling på Limoncello Gallery, London, UK slut september 2015.
 
 
Fernisering: Lørdag d. 12. september kl. 14.00 – 16.00, hvor kunstnere Bedwyr Williams vil være til stede.
 
Udstillingen er støttet af Westergaards Hotel, Videbæk og STATENS KUNSTFOND.


Udstillingen er støttet af:


Vestjyllands Kunstpavillon | Arne Haugen Sørensen Museum | Henning Larsens Vej 3, 6920 Videbæk | Tlf.: +45 97 17 28 79