VK Samtidskunst Platform


13. april - 12. maj 2024

Samtidskunstudstilling med billedkunstner Lærke Lauta

 

 

 

Fernisering
Lørdag den 13. april 
kl. 14.00-16.00

 

 

Kurator og kunstner vil være til stede.

Alle er velkommen

 

Udstillingen er kurateret af Tina Anette Madsen under paraplyen VK Samtidskunst i samarbejde med Vestjyllands Kunstpavillon.

"Layers"


Billedkunstner og Lærke Lauta er inviteret til at producere en soloudstilling til samtidskunstprogrammet til Vestjyllands Kunstpavillon.
 
Lærke Lauta arbejder med maleri, video og stedsspecifikke installationer. Hun bevæger sig frit mellem det figurative, fortællende og over i forskellige grader af abstraktion. Centralt i værkerne ses et fokus på fortællinger der opbygges i lag og som beskriver forskellige stemninger og tilstande, som sjældent er entydige.

Der er en langsomhed og nærmest meditativ tilstand tilstede i hendes værker og hendes malerier og tegninger arbejder med farver på en udforskende, meditativ og til udstillingen i Vestjyllands Kunstpavillon har Lærke Lauta bl.a. arbejdet med tegninger, som både er skabt med farveblyanter, akryl og akvarel og værkerne inddrager også det white-cube-agtige rum.
Hun har arbejdet med tynde lag af lasering, som ved tidligere malerier og har bragt det med ind i tegningerne. Disse nye værker arbejder også, som tidligere værker, med stofligheden og forskellige typer af materialitet og forskellige former af sanselighed.

Lærke Lauta (f. 1974) er uddannet MFA og BFA fra Det Kongelige Danske Kunstakademi (1998-2001) og har gået et år på The Cooper Union, NYC, USA (1997). Hun har modtaget flere arbejdslegater fra Statens Kunstfond og mange andre legater og priser. Statens Kunstfond har i 2007 og 2021 hædret hendes soloudstillinger som årets bedste.  https://www.lauta.dk/
 
Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond, Det Obelske Familiefond og Grosserer L. F. Foghts Fond.

 


Udstillingen er støttet af:

 Grosserer L. F. Foghts FondVestjyllands Kunstpavillon | Arne Haugen Sørensen Museum | Henning Larsens Vej 3, 6920 Videbæk | Tlf.: +45 97 17 28 79