VK Lokalarrangement Platform


13. april - 26. maj 2019

 

"Visum til Venus"

 

Udstilling med billedkunstner og forfatter Hans Tyrrestrup, international kunstner fra Thorstrup. Han er på én gang klassisk og moderne. Han er repræsenteret på museer i ind- og udland, og en væsentlig inspiration kommer fra legatophold i syden. Deraf udstillingens titel: ”Visum til Venus”.

 

Fernisering lørdag den 13. april
kl. 14.00-16.00

 

 

Alle er velkommen

 

Arr. Lokalarrangement

Se mere på kunstnerens hjemmeside

Læs Bent Peter Larsens omtale af Vestjyllands internationale kunstner fra 2018 (0.4 Mb)

Fotogalleri fra ferniseringen

Klik på et foto og se billederne i stor størrelse.

Foto: Eigil Lundsgaard


Hans Tyrrestrup - Vestjyllands internationale kunstner - fylder 75 år og udstiller maleri og grafik, retrospektivt og nyt på Vestjyllands Kunstpavillon.


Et væsentligt aspekt af malerens, grafikerens og digterens omfattende virke er indlevelsen i den italiensk-romerske kunst og kultur. Gennem årene har udstillinger, digte og foredrag i ind- og udland samlet sig om et særligt billedmotiv og litterært tema: Venus.
Tyrrestrup er en af Danmarks gode kolorister, ”han digter et indhold indi farven. Han har det, man kalder sind”, skriver Gunnar Jespersen. Der er kunstneriske tråde tilbage til Høst og Jorn.
 
Med Tyrrestrups mangeårige liv i sin vestjyske landsby, Thorstrup, hvor fuglepoetik og horisontperspektiv mødes, har han udviklet det æstetiske og filosofiske grundlag for sit maleriske og digteriske udtryk. Af møderne med især den romerske mytologi udspringer de på en gang intellektuelle og sanselige inspirationer. ”Romersk indflydelse i Vestjylland” hedder en tidlig anmeldelse.
 
Blandt udstillingssteder kan nævnes Biennalen i Firenze, ”Revisiting Venus” i Washington DC, ”En dansk etrusker i dag” på Det italienske Kulturinstitut, Venusmaleri på Broadway Gallery i New York. I Tyrrestrups forfatterskab indgår debutsamlingen ”Solens Kuppel – romerske rids” som afsæt til digte, essays, kunstbøger og foredrag.


Vestjyllands Kunstpavillon | Arne Haugen Sørensen Museum | Henning Larsens Vej 3, 6920 Videbæk | Tlf.: +45 97 17 28 79