13. april - 26. maj 2013


Pluralistisk Panorama

 

Fernisering den 13. april kl. 14.00

 
 

Vestjyllands Kunstpavillon præsenterer hermed udstillilngen PLURALISTISK PANORAMA med kunstnerfællesskabet Skulptur.dk


Deltagende kunstnere: Eva Steen Christensen, Heine Klausen, Jørgen Carlo Larsen, Karin Lorentzen, Mikael Thejl, Tina Maria Nielsen, Veo Friis Jespersen, Rikke Ravn Sørensen og Anders Bonnesen.Støttet af
Statens Kunstråd


Udstillerne, som stort set alle er uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi i København, har gjort sig følgende tanker og overvejelser over pavillonens arkitektur og beliggenhed:
 
”Vestjyllands Kunstpavillon, som er tegnet af Henning Larsen, er placeret på kanten af en sø i Videbæk ved Herning. Man kan bevæge sig hele vejen rundt om pavillonen på en svalegang, og på den måde panorere hen over det omgivende landskab.
 
Pavillonen er en modsætningsfyldt bygning, hvis indre er delt i to rum: Et caférum med store vinduer som åbner bygningen op mod landskabet og et næsten hermetisk lukket udstillings rum.
 
Fra Vestjyllands Kunstpavillon kan man panorere over landskabet, og i udstillingsrummet - over forskellige versioner af kunstbegrebet.
 
Skulpturi.dk har arbejdet videre med ideen om at panorere og tilføjet ordet pluralistisk. Skulpturi.dk’s kendetegn er at samtidsskulpturen netop er pluralistisk; uden én retning.

På udstillingen præsenterer vi 9 værker, bl.a. et mystisk musikinstrument, en stabel flyttekasser i gips, et flettet moskusokseskind og en sten syet i pap.
 
Pluralistisk Panorama er opbygget i rummet, med fokus på det plan i rummet, som gulvet definerer. Værkerne, som alle holder sig under 1 meters højde, bliver på den måde et landskab i rummet, en flade med 9 gestaltninger, som man kan panorere hen over.
Værkerne kan således både opleves som et landskab og som enkelte værker”.
 
Udstillingen er sammensat af Rikke Ravn Sørensen og Jørgen Carlo Larsen. Udstillingens enkelte værker er valgt ud fra deres forskelligartede karakterer og rummer både nye og ældre værker. En bredde i tid og rum.
 
Skulpturi.dk er et fællesskab, som med udgangspunkt i samtidsskulpturen arrangerer udstillinger og formidler denne. Se mere www.skulpturi.dk
 
For mere info kontakt:
Rikke Ravn Sørensen: rikkeravns@gmail.com
Jørgen Carlo Larsen: mail@jorgencarlolarsen.dk
 
Udstillingen er kurateret og tilrettelagt af Thomas Wolsing


Fotogalleri fra udstillingen


Klik på et foto og se dem i stor størrelse.

Vestjyllands Kunstpavillon | Arne Haugen Sørensen Museum | Henning Larsens Vej 3, 6920 Videbæk | Tlf.: +45 97 17 28 79