VK Lokalarrangement Platform


23. april - 17. juli 2022

90 års fødselsdagsudstilling i Kunstpavillonen og AHS Museum

Udstilling med Arne Haugen Sørensens værker - både museets egne og lånte værker.

Fernisering 
lørdag den 23. april kl. 14-17  

 

Kurateret i samspil med Arne Haugen Sørensen og kunstfaglig konsulent Tina Anette Madsen for Arne Haugen Sørensen Museum og Vestjylland Kunstpavillon.

Se mere om udstillingen her


I anledning af Arne Haugen Sørensens (f. 1932) 90-års fødselsdag viser Vestjyllands Kunstpavillon og Arne Haugen Sørensen Museum en udstilling med en række af kunstnerens hovedværker spændende over hele kunstnerens oeuvre.

At en markant nulevende kunstner kan fejre sin 90-års fødselsdag, giver en helt unik mulighed for at samle værker fra 70 års kunstnerisk virke. Arne Haugen Sørensen er stadig produktiv og der vil således også være helt nye værker, der viser hans stadigt aktuelle samfundskritiske stillingtagen, samt værker der går helt tilbage til den kunstneriske start.

Arne Haugen Sørensen er både grafiker og maler og derfor vil udstillingen rumme både grafiske værker og malerier, for at vise hvordan kunstneren anvender de to medier i vekselvirkning.

Fødselsdagsudstillingen åbner 23. april 2022 i Vestjyllands Kunstpavillon og Arne Haugen Sørensen Museum.

KATALOG
I forbindelse med udstillingen er der udgivet et katalog, der rummer stort set alle værker på udstillingen. Dermed er kataloget også en lille fortegnelse over udstillingen. Kataloget indeholder tekst af Arne Haugen Sørensen selv, et forord og en lille kunstfaglig tekst, der går i dybden med enkelte værker og temaer fra kunstnerens oeuvre.

Kataloget koster 150 kr. og kan købes i Kunstpavillonen, eller sendes inkl. porto efter aftale.


Udstillingen er støttet af fonde:

bla.

Aage og Johanne Louis Hansens fond


Vestjyllands Kunstpavillon | Arne Haugen Sørensen Museum | Henning Larsens Vej 3, 6920 Videbæk | Tlf.: +45 97 17 28 79