VK Samtidskunst Platform


24. sept. - 30. okt. 2016


Samtidskunst "Allerede lavet"
med værker af: Jens Axel Beck, Jacob Borges, Lars Bent Petersen, Heidi Hove og Lasse Krog Møller

 

Fernisering lørdag den 24. september kl. 14.00-16.00

hvor arrangør og kunstnere vil være til stede.


Alle er velkommen

 

Udstillingen bliver arrangeret af:
kurator Sonja Lillebæk Christensen, København

 

Se omtale i Kunsten.nu "Publikum skal føle sig velkomne"


  Kunstner: Lasse Krog Møller
Hæfte fra udstillingen "Allerede lavet" (5.6 Mb)
Pressemeddelelse vedr. udstillingen (0.3 Mb)

En gruppeudstilling med Lars Bent Petersen, Jens Axel Beck, Heidi Hove,
Lasse Krog Møller og Jacob Borges
 
Vestjyllands Kunstpavillon, på VK Samtidskunst Platform, præsenterer en ny udstilling   med værker, der trækker oftest oversete og små betragtninger om hverdagen og dens konkrete genstande frem i lyset og ind i udstillingsrummet. Og tag jer i agt: Det er blevet til en underspillet men humoristisk affære!
 
I Lars Bents “Halvanden Frisbee” insisterer han på, at en drøm kan være et kunstværk og måske afsløre noget om billedkunstens tilblivelse. Jens Axel har installeret en ståplads fra en bybus i udstillingsrummet, måske som en betænksom gestus til den trætte kunstgæst, der har brug for et lille hvil. Lasse præsenterer os for en stor samling cigaretskodder, som er dateret og kategoriseret efter, hvor de er blevet fundet. Heidi udstiller møjsommeligt en meget stor og tung sten, som normalt hører hjemme på hendes morfars landejendom, hvor den har været i vejen for at kunne udnytte jorden optimalt. Og gennem to par tennissko, hvoraf det ene par er godt udtrådt i en optimistisk tro på, at netværk og forbindelser nytter, og det andet par er helt ubrugt, viser Jacob helt konkret tilstanden af at være i et begrænset rum over et års tid.
 
På en uprætentiøs og oftest underspillet måde kommer de fem kunstnere med udsagn om dét at være menneske. Gennem deres brug af allerede eksisterende genstande og objekter fra det omkringliggende samfund insisterer de på idéen som det bærende element, hvor den præcise udførelse og iscenesættelse bliver vigtige for forståelsen af værkerne. Og udstillingen Allerede lavet kræver af os som besøgende, at vi har lyst til at lege med på idéerne, og at det, de sætter i gang i vores hoveder, tanker, referencer og koblinger, er essensen i værkerne.
 

Udstillingen er støttet af Westergaards Hotel, Videbæk, og Statens Kunstfond.


Fotogalleri fra ferniseringen

Klik på et foto og se billederne i stor størrelse.


Udstillingen er støttet af:


Vestjyllands Kunstpavillon | Arne Haugen Sørensen Museum | Henning Larsens Vej 3, 6920 Videbæk | Tlf.: +45 97 17 28 79