VK Samtidskunst Platform


28. marts - 3. maj 2015


Maleri Historier


Foto af Steen Bek

Klik på et foto og se billederne i stor størrelse.


 

Anmeldelse på Kunsten.nu "Den personliggjorte kuratorposition"

Udstillingen Maleri Historier er ikke en heltefortælling i god smag. Det er et forsøg på at lægge kortene på bordet – at være ærlig og vise, at møder med kunst er bundet op på tid, sted, personlige historier, levet liv og subjektive oplevelser!
Den nye kurator for Samtidskunstplatformen på Vestjyllands Kunstpavillon, billedkunstner Sonja Lillebæk Christensen præsenterer en række personlige nedslag i malerihistorien fra den første gang hun møder kunsten til i dag.
 

Kunstnerne på udstillingen er : Emil Nolde, Annette Olesen, Svend Engelund, Wilhelm Freddie, Mogens Gissel, Vilhelm Lundstrøm, Anne-Suzette Sadolin, Richard Mortensen, Harald Giersing, Christian Schmidt-Rasmussen, Lise Blomberg Andersen, Jens Søndergaard og Helene Vestergaard.


Udstillingen præsenterer 13 værker fra midten af 1920erne og op til 2014 og spænder vidt, lige fra det naivistiske og ekspressive, til konceptkunst og postmodernistiske værker. Hvert maleri får følgeskab af en historie, en tekst, der fortæller om kunstnerens betydning for kuratoren på et givent tidspunkt.
Som en anden flanør driver Sonja Lillebæk Christensen omkring i dansk malerihistorie alt imens hun generøst deler ud af sine indtryk af bestemte kunstværker, møder med kunstnere og personlige historier fra sit eget liv.
 
Der er ikke en æstetisk eller en oplagt linje i udvalget af værker. Tværtimod spiller tilfældigheder ind, og de flettes sammen med kuratorens egne beretninger og erkendelser til et sammenhængende tæppe af maleri historier.

 

Fernisering: Lørdag d. 28. marts kl. 14.00 – 16.00, hvor kurator og flere af de nulevende kunstnere vil være til stede.
 
En stor tak for udlån af værker til:
Museum Sønderjylland – Kunstmuseet i Tønder, Kunstbygningen i Vrå – Engelundssamlingen, KUNSTEN Museum of Modern Art Aalborg, Morsø Gymnasium, Statens Kunstfond (udlånt til Ishøj Kulturskole), Galleri Nicolai Wallner, Galleri Kant
og til alle kunstnerne.

 

Udstillingen er støttet af RI.236 Lisbeth Frich, Hvide Sande, Westergaard Hotel, Videbæk og STATENS KUNSTFOND.


 

Udstillingen er støttet af:


Vestjyllands Kunstpavillon | Arne Haugen Sørensen Museum | Henning Larsens Vej 3, 6920 Videbæk | Tlf.: +45 97 17 28 79