VK Samtidskunst Platform


3. juni - 2. juli 2017

 

Soloudstilling med billedkunstner Tanja Nellemann Poulsen

 

Fernisering lørdag den 3. juni kl. 14.00-16.00

hvor arrangør vil være til stede.

 

Alle er velkommen!

 

Arr.: Samtidskunst v. Line Sandvad Mengers

Udstillingen er anbefalet af Kunsten.nuTanja Nellemann Poulsen vil blandt andet præsentere Vestjylland Kunstpavillons gæster for den tekstbaserede billedkunst.

Hun har lavet stedspecifikke værker til det offentlige rum, udsmykninger, borgerinddragende projekter med børn og unge, der forholder sig til det omkringliggende samfund.


Fotogalleri fra ferniseringen

Klik på et foto og se billederne i stor størrelse.

I forbindelse med udstillingen RENTpostFAKTISKT! har Tanja Nellemann arbejdet specifikt til Vestjyllands Kunstpavillon. Hun har været på gentagende besøg i Videbæk, og har fået hjælp til udførslen af en serie værker, bestående af en undertrøje, et forklæde og andre broderede beklædningsgenstande på Seniorstedet.

Vestjyllands Kunstpavillons platform for Samtidskunst har fokus på netop at udvide rammerne for stedet og inddrage det omkringliggende lokalsamfund . Tanja Nellemann har placeret udskårne skilte med erklæringer om sandheden rundt omkring i Videbæk, så også tilfældige forbipasserende har haft glæde af hendes underfundige udsagn.

Tanja Nellemanns billeder er lavet fundne materialer såvel som af ord og tanker. Hendes værker skaber billeder i vores hoveder, når hun får os til at overveje hvordan det ser ud, når man gradbøjer sandheden. Det er et seriøst fantasifuldt univers der handler om vores politiske verden i mødet med det praktiske daglige liv og Nellemann arbejder med lige dele humoristisk sans og alvor i forhold til den postulerede virkelig.

Tanja Nellemanns arbejde er aktuelt, hendes afvæbnende strategi for at italesætte vigtige samfundspolitiske emner er helt i tråd med ønsket om at formidle vedkommende kunst via direkte personlige møder.


Cand.public Martine Mengers har skrevet teksten Sandheden har fået nye klæder, til udstillingen.

VK samtidskunsts program finder sted i selve kunstpavillonen, såvel som i Videbæk og omegn. Det er ud fra et ønske om at kunsten skal møde folk hvor de er og invitere nye gæster inden for i kunstpavillonen. Tanja Nellemanns soloudstilling, RENTpostFAKTISKT!, er den anden i rækken.

 

Vel mødt!

Line Sandvad Mengers

Kurator


Udstillingen er støttet af:


Vestjyllands Kunstpavillon | Arne Haugen Sørensen Museum | Henning Larsens Vej 3, 6920 Videbæk | Tlf.: +45 97 17 28 79