VK Samtidskunst Platform


31. august - 29. september 2024

Samtidskunstudstilling

"Dyster Høst"


med billedkunstner Anna Bak

 

 

Fernisering
Lørdag den 31. augustl 
kl. 14.00-16.00

 

 

Kurator og kunstner vil være til stede.

Alle er velkommen

 

Udstillingen er kurateret af Tina Anette Madsen under paraplyen VK Samtidskunst i samarbejde med Vestjyllands Kunstpavillon.


Anna Bak er visuel kunstner og kurator. Hun arbejder i forskellige medier, primært med installation og skulptur. Hun er interesseret i historier der er baseret på konflikter mellem natur og kultur. Hun undersøger, hvordan mennesker observerer og relaterer sig til natur i en geografisk sammenhæng og placering, og på et eksistentielt plan.
Anna Bak har en stedspecifik fokus i hendes kunstneriske produktion og drager arkitektoniske og historiske referencer af lokationerne.
Under titlen Dyster Høst har Anna Bak udviklet en udstilling som narrativt og visuelt illustrerer en fiktiv fortælling om et landbrugssamfund, om deres ihærdige arbejder med at optimere udbyttet af deres afgrøder og om deres fortvivlelse og anger, efter høsten viser sig at gå helt galt.
Udstillingen forholder sig helt konkret til området omkring Vestjyllands Kunstpavillon, i og med at en stor del af egnen omkring Videbæk består af opdyrket landbrugsjord.
 
Anna Bak (f. 1985) er oprindeligt fra Vestjylland og bl.a. gået på Tarm Gymnasium. Hun er uddannet på Det Fynske Kunstakademi og blev i 2010 tildelt et Fulbright Scholarship for sit udvekslingsstudie ved Montana State University, USA. I 2014 blev hun udtaget som deltager på det post-akademiske researchinstitut Jan Van Eyck Academie i Maastricht. Anna Bak har af flere gange fået Statens Kunstfonds arbejdslegat (2014, 2015, 2016, 2018, 2020), ligesom fem af hendes kunstværker er blevet købt som en del af Statens Kunstfonds samling (2020).  https://www.annabak.dk/

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond og Det Obelske Familiefond

 


Udstillingen er støttet af:Vestjyllands Kunstpavillon | Arne Haugen Sørensen Museum | Henning Larsens Vej 3, 6920 Videbæk | Tlf.: +45 97 17 28 79