VK Lokalarrangement Platform


4. januar - 16. februar 2020


"4 + 1"

Fællesudstilling med billedkunstnerne Ellen Munk, Kirsten Bank Iversen, Lene Gram og Jette Porsborg - Silkeborg

samt keramiker Otto Pilgaard, Ringkøbing.

 

Fernisering lørdag den 4. januar
kl. 14.00-16.00


 

hvor kunstnerne vil væe til stede.


Alle er velkommenArr.: Lokalarrangement

Bestyrelsen for Vestjyllands Kunstpavillon og Arne Haugen Sørensen Museum er færdig med vor plan og udstillingsprogram for 2020.

Der startes 04. januar med fernisering på en udstilling 4+1, der er indstillet af medlem af bestyrelses Gitte Kjeldsen, samt  godkendt af arrangementsudvalget og bestyrelsen. 

På udstillingen i Vestjyllands Kunstpavillon deltager følgende 4 billedkunstnere: Ellen Munk, Kirsten Bank Iversen, Lene Gram og Jette Porsborg alle fra ”Værksted 12” i Silkeborg.
Suppleret med keramiker Otto Pilgaard , Ringkøbing.

De deltagende kunstnere har forskellig baggrund med uddannelse og erfaren med skiftene opvækst og bopæl, der præger kunsten med brug af landskaber fra bl.a. Vestjylland og Grønland.

Kunstnerne på udstillingen har som for de fleste kunstnere en vis nysgerrighed, forventning og spænding, der nødvendigvis vil kaste  kunstnerne ud i diverse eksperimenter med udgangspunkt i deres billedkunstneriske eksperimenter med bl.a. grafisk arbejde samt brug af indtryk fra naturen.

Farverige malerier fra de 4 billedkunstnere fra ”Værksted 12”, Silkeborg og bl.a. spændende keramikfigurer af Keramikeren fra Ringkøbing vil præge udstillingen.
          


Kirsten Bank Iversen
I fortsættelse med en lang karriere inden for modeverdenen i Silkeborg, er det kunsten, der har taget over.

Med eget atelier og værksted i et kunstnerfællesskab, elsker jeg at arbejde energisk med store værker, mange farveudtryk og med akryl-spray-tusch mm.

For mig er det at male en oplevelse fuld af nysgerrighed, forventning og spænding, og hvor farverne er det styrende for mine billeder. Mit mål med mine billeder er at skabe en positiv oplevelse for mig selv og andre.


Jette Posborg
Uddannet billedkunstlærer.
Kurser på Århus Kunstakademi, Kunst- og designskolen, Silkeborg Kunstskole og andre kurser med spændende teknikker og kunsthistorisk indhold.

Efter at have været bosat i Grønland arbejder jeg med abstraktioner, hvor inspirationen ofte er den grønlandske natur.  Det er svært at slippe.
 
Jeg arbejder helst med oliefarver, tit iblandet sand og asfalt.  I mange år har jeg lavet en del udstillinger på gallerier i kunstforeninger og kulturhuse.

Du kan se mine gamle arbejder på jetteposborg.dk og mine nye arbejder på instagram.

Ellen Munk
Jeg er oprindeligt vestjyde og nu bosat i Silkeborg, hvor jeg udfolder mig kreativt på Værksted 12.
Jeg har malet billeder i mange år, og foretrækker at udtrykke mig i store formater.

Min motivkreds er knyttet til naturen: blomster og landskaber i fortrinsvis lyse farver og stemninger.
Billeder malet i dur snarere end i mol.


Lene Gram, Værksted 12, Vestergade 43, 8600 Silkeborg

Dagligt arbejder jeg i mit værksted, som jeg deler med 5 andre kunstnere i Silkeborg.

Værkerne til denne udstilling er blevet til på baggrund af inspiration fra rejser og har deraf fået titlen ”Oriental delight”

Fascinationen over fremmedartede landskaber, former, farvesammensætninger, lugte, lyde og smagsoplevelser inspirerer mig meget.

På en og samme tid kan jeg veksle i et virvar af modsatrettede følelser. Jeg tiltrækkes og betages af fremmedartet skønhed, samtidig med jeg foruroliges over det ukendte til tider hæslige frastødende og voldsomme.

 


Otto Pilgaard

Kjærgaardsvej 3
6950 Ringkøbing
Født 23 december - 1965

Jeg har siden jeg var ganske ung arbejdet med mange forskellige slags håndværk. Især indenfor det keramiske felt, men også indenfor træ, metal og glas har jeg dyrket kunsthåndværket.

Jeg er uddannet lærer indenfor træ, metal, glas og keramik ved Seminariet for Hverdagskunst i Kerteminde i 1990. Senere uddannet på Århus Kunstakademi på fagskole indenfor keramik.

Jeg arbejder som efterskolelærer og underviser til dagligt i designproces og i håndværksfagene Keramisk Form og Designhåndværk i træ ved Den danske Design- og håndværksefterskole i Skjern.

I min fritid er jeg keramiker og træskulptør samt initiativtager og organisator af International Wood Sculpture Symposium i Ringkøbing 2011-2019.
Modtog Ringkøbing-Skjern Kommunes kulturpris 2018.

Udstillingen viser keramiske skulpturer og æsker mm i stentøj, samt klovnefigurer i RAKU brændt ler.
Skulpturerne er lavet med inspiration fra Vesterhavets fund og oplevelser under temaet ”Hav”.

Jeg bestræber mig på at skabe kunst, der efterlader lidt til publikums fortolkning og undren!


Fotogalleri fra ferniseringen

Klik på et foto og se billederne i stor størrelse.

Foto: Eigil Lundsgaard


Vestjyllands Kunstpavillon | Arne Haugen Sørensen Museum | Henning Larsens Vej 3, 6920 Videbæk | Tlf.: +45 97 17 28 79