VK Lokalarrangement Platform


7. april - 18. april 2022

Påske udstilling med 2 lokale kunstnere

 

Jernskulpturer v. Irene Slot og
malerier v. billedkunstner Olav Martinsen


Fernisering 

lørdag den 9. april kl. 14.00-16.00Irene Holm Slot fortæller lidt om sit kunstnerliv


NÅR MINE HÆNDER SKABER DET,
MIT INDRE ØJE KUN LIGE HAR SET,
NUÉT JEG BEFINDER MIG I, ER ØJEBLIKKET
HVOR KUNSTEN BLIVER SKABT -
DER ER JEG I MIT ALLER HELLIGSTE UNIVERS.

LANDSCAPE malerierne – de kom til mig om natten, skønt jeg aldrig havde rørt en pensel.
I mange år, siden jeg fik mit første kamera, har jeg været fascineret af, hvordan naturen og tiden bearbejder overflader af alle slags - har tit tænkt, hvad er det med mig og de overflader.
Mine Landscape malerier er de overflader. Jeg ynder at sige at, de opstår på ”magisk vis”, naturen tager styringen – jeg er blot formidleren.

læs hele beskrivelsen fra Irene Holm Slot (74.0 Kb)

Om Olav Martinsens billeder


"... Jeg ser Olav Martinsens billeder, først på nettet og nu i virkeligheden. Det er sanselige landskaber i en nordisk, lys og kølig palet og som beskuer fornemmer man, at der er stærke kræfter på spil.
I serier af malerier udfordrer han et motiv, et lille knips, en farveændring og stemningen skifter, fuldstændig som lyset skifter, når en sky flytter sig foran solen ..."
Skrevet af Ulla Lampe, Horsens

”…Fuglemotiverne taler for sig selv, men de melankolske stemninger uden fugle, som beskriver og gengiver vadehavets natur så fint med sikre og kraftige penselstrøg, viser også en maler med temprament, viljestyrke og sarthed på en gang.
Man fornemmer som beskuer hvor ydmyg Olav egentlig er overfor naturens kræfter, som han så smukt gengiver på sin helt egen måde, uden at blive sentimental, tværtimod bliver man grebet og suget med ind i maleriet …”
Skrevet af Ulla Houe, Herning


Fotogalleri fra udstillingen

Foto: Eigil Lundsgård

Klik på et foto og se billederne i stor størrelse.Vestjyllands Kunstpavillon | Arne Haugen Sørensen Museum | Henning Larsens Vej 3, 6920 Videbæk | Tlf.: +45 97 17 28 79