VK Samtidskunst Platform


7. oktober - 5. november 2017

 

FONTAINE

Kristoffer Akselbo, Luise Sejersen, Lise Skou og Anders Visti 

 

i samarbejde med lokale virksomheder i Videbæk

 

Fernisering lørdag den 7. oktober kl. 14.00-16.00

hvor kurator vil være til stede.

 

Bemærk Kunsthøjskole

onsdag den 11. oktober kl. 15.30-17.30 med Ole Bak

 

Arr.: Samtidskunst v. Line Sandvad Mengers


Pressemeddelelse vedr. udstillingen FONTAINE (0.4 Mb)


Omtale af udstillingen på KUNSTEN.NU

 

Se billedserie fra udstillingen på KUNSTEN.NUMarcel Duchamps forflytning af et objekt, et pissoir til en kunstnerisk kontekst var radikal i 1917. Mange år senere, i 2004, blev Duchamps kendte readymade udnævnt til at være verdens mest betydningsfulde kunstværk.

Nu fejrer vi 100 års jubilæet med nye værker af fire billedkunstnere: Kristoffer Akselbo, Luise Sejersen, Lise Skou og Anders Visti. De fire aktuelle billedkunstnere har egne individuelle tilgange og metoder, værkerne er mere dialogiske, og ikke mindst, teknologiske end Duchamps. 

Vi har været heldige at samarbejde med imødekommende lokale virksomheder fra Videbæk. Det er en af VK Samtidskunsts fokuspunkter, at kunsten og samfundet er og skal være relevante for hinanden.

Tak til Aages TV-radio, VestjyskBank, SuperBrugen, Salon Inside, Videbæk Bogtrykkeri A/S, Westergaards Hotel og STATENS KUNSTFOND.


 


100  år efter, at kunstneren Marcel Duchamp valgte at skabe værket Fontæne, er kunstbegrebet stadig til diskussion. Nu er det på tide, at kunstfaglige og beskuere i anledningen af dette jubilæum, kan komme tættere på samtale om billedkunsten.


Højskoleeftermiddag på

VESTJYLLANDS KUNSTPAVILLON

Onsdag den 11. oktober 2017 kl. 15.30-17.30

 

Her er alle velkomne til at stille spørgsmål til den kunsthistoriske tradition, som udstillingen fejrer. Ole Bak Jakobsen er klar med en lille introduktion til Duchamp og readymadens historie, men er også i høj grad kommet så man har mulighed for at stille spørgsmål og diskutere den samtidskunst, der stadig efter 100 år ikke helt har vundet indpas i befolkningen.


Fotogalleri fra ferniseringen

Klik på et foto og se billederne i stor størrelse.


Udstillingen er støttet af:


Vestjyllands Kunstpavillon | Arne Haugen Sørensen Museum | Henning Larsens Vej 3, 6920 Videbæk | Tlf.: +45 97 17 28 79