Vestjyllands Kunstpavillon blev åbnet 1. juni 2012

Der er stor aktivitet i Kunstpavillonen, hvor der bliver planlagt mindst 8-10 udstillinger om året samt 5-8 musikalske kor- eller musik-events i løbet af året.

Der er åbent hele året (kun mandage lukket).
I den uge, hvor man skifter udstilling, vil man kunne se, hvordan dette arbejde med nedtagning og opsætning af ny udstilling foregår.
Tidligere var der lukket i denne uge, men efter tilbygning af Arne Haugen Sørensen Museum er der også åbnet i disse uger, så man udover opsætningsarbejdet kan se museumsudstillingen også.


Arne Haugen Sørensen Museum blev bygget sammen med Vestjyllands Kunstpavillon fra jan. 2017 og åbnet den 9. september 2017


Se film på You Tube optaget i Vestjyllands Kunstpavillon og i Arne Haugen Sørensen Museum

Se film på You Tube som viser byggeriet af Arne Haugen Sørensen Museum i Videbæk 2017


Vestjyllands Kunstpavillon (VK) er bygget op omkring tre platforme

  • VK Lokalarrangement Platform

  • VK Kunstforeningen for Ringkøbing og omegn Platform

  • VK Samtidskunst Platform

De tre platforme kører som selvstændige enheder og har hver sit udstillingsprogram og ledelsesform.

Samlet skal Vestjyllands Kunstpavillon med de tre platforme ses som et udstillingssted, der kan rumme mere end én retning. Det skal ses både som en gestus og en tro på forskellighedens potentiale. VK vil satse på den internationale, det nære og lokale.

VK skal ses som en slags moderne forsamlingshus, som altid har eksisteret og været et vigtig samlingspunkt for kommunikationen i et lokalsamfund, og hvor der skal være plads til forskellighed.



Historien bag Vestjyllands Kunstpavillon

5 års spændende og frugtbart samarbejde mellem Henning Larsens tegnestue samt lokale kræfter i og omkring Videbæk/Ringkøbing samt midler fra kommune og lokale sponsorer, er nu resulteret i en enestående og unik arkitektonisk bygning som skal fungere som udstillingssted og huse samtidskunst, etableret kunst og ambitiøs kunst med lokal forankring i det vestjyske.

Erling Gaasdal, der er formand for Skak-fonden overrækker på et pressemøde fondens gave på 2 mio. kroner til formanden for Vestjyllands Kunstpavillon Erling Damgaard. Skak-fonden har i forvejen betalt 100.000 kr. til selve projekteringen, og støtter hermed projektet med i alt 2.100.000 kr.

Udover Skak-fonden har Ringkøbing-Skjern Kommune valgt at støtte projektet med 2,75 mio. kroner. Derudover har kommunen, der ejer lystanlægget, sagt ja til at stille grunden til rådighed og har sammen med foreningen sørget for byggemodning, vejadganag og parkeringspladser.

Den samlede anskaffelsessum er herefter for Vestjyllands Kunstpavillon på ialt 5,5 mio. kroner.


Bygningen stod færdig til indvielsen den 1. juni 2012

Indtil 1.3.2015 var adressen Sportsvej 3, Videbæk, men vejen er blevet omdøbt til Henning Larsens Vej 3, for at hædre arkitekt Henning Larsen, som kommer fra Videbæk-området. Henning Larsens berømte tegnestue har stået for arkitekt-projektet omkring Vestjyllands Kunstpavillon.



Tanker omkring Vestjyllands Kunstpavillon - skabt af ildsjæle
 

Vestjyllands Kunstpavillon skal fungere som et arkitektonisk og kulturelt fyrtårn, som kan være med til at løfte niveauet for kunst og kultur i Vestjylland. 

Vestjyllands Kunstpavillon vil huse udstillinger på højt niveau og på sigt samarbejde med kunstnere i dialog med andre medier som design og arkitektur.


Vestjyllands Kunstpavillon vil vise samtidskunstens mange ansigter. Alsidighed er her kodeordet til formidling af samtidskunst til mennesker bredt. Kunsten af i dag kan ses som en multifacetteret diamant, der ændrer sig, som man vender og drejer den og tager mange ”forklædninger”.

Vestjyllands Kunstpavillon vil derfor gerne vise så mange forskellige udtryk og formsprog som muligt. Lige fra moderne maleri og skulptur til fotokunst, lyd- og lyskunst og vandkunst til social plastik.

 

Koncerter, foredrag og andre events 

 

Henning Larsens pavillon er meget fleksibel i forhold til en lang række formidlingstiltag udover udstillingsvirksomhed som film, foredrag, workshops mm. Lokalet har desuden en dejlig akustik, som har vist sig velegnet til koncerter med kor og orkester. 

 

I udstillingsplanen er der bevidst lavet huller til udstillingsprojekter, som er lidt skæve og som ikke har fundet plads andre steder. Evne til spontanitet og improvisation bliver også et karakteristika for Vestjyllands Kunstpavillon.


YouTube
Se videofilm om Vestjyllands Kunstpavillon og hør lidt om historien bag den skønne bygning, som den kendte arkitekt Henning Larsen fik ideen og lavede tegning til.


Se filmen om historien - aug. 2015


Film om Kunstpavillonnen juni 2016

Begge film optaget og redigeret af Bente og Thorkild Brumsbjerg, Skjern - Moviemaker6900

08.12.12 Kunstpavillonen kåret til årets bygning (2.0 Mb)

Fotogalleri

Klik på et foto og se billederne i stor størrelse.

Kunstpavillonen tager sig også godt ud med smukke efterårsfarver i omgivelserne.

Fra september 2017 - blev Kunstpavillonen dobbelt så stor, idet Arne Haugen Sørensen Museum blev bygget til - i helt samme stil, som den første bygning.

Vestjyllands Kunstpavillon | Arne Haugen Sørensen Museum | Henning Larsens Vej 3, 6920 Videbæk | Tlf.: +45 97 17 28 79