VK Samtidskunst Platform


11. juli - 9. august 2020

 

Solhverv
skabt af Fryd Frydendal & Lars Greve

 

Fernisering lørdag den 11. juli kl. 14.00-16.00

 

hvor begge kunstnere og arrangør vil være til stede.

Videbæk Harmonikaklub vil spille

 


Alle er velkommen

 

Udstillingen bliver arrangeret af:
kurator Anna Margrethe Pedersen. 


Vestjyllands Kunstpavillon inviterer til åbning af udstillingen Solhverv skabt af Fryd Frydendahl og Lars Greve lørdag d. 11. juli 2020, kl. 14-16.

Solhverv er et helt særligt kunstnerisk portræt af Ringkøbing-Skjern Kommune skabt af kunstfotografen Fryd Frydendahl og musiker Lars Greve. Vestjyllands Kunstpavillon præsenterer nu en speciallavet version af værket, hvor lyd og billede bliver ét i en totalinstallation.
 
Værket er skabt i Vestjylland i halvåret mellem sommer- og vintersolhverv, og afspejler både det lyse, det mørke og alt derimellem. Kunstnerne bag er begge opvokset på egnen, og har involveret hundredvis af borgere på tværs af livssituationer og sogneskel i skabelsesprocessen. Blandt andet har deltagere fra ”Aktiv 
Onsdag” og ”Videbæk Harmonikaklub” bidraget til både lyd- og billedsiden.

Solhverv er blevet udgivet som en eksklusiv bog, hvor 
man kan se Frydendahls fotografier og høre Greves kompositioner på en vinyl. Bogen har fået positiv omtalte i flere medier, og blev kåret som årets særudgivelse af både Dagbladet Information og kunstmagasinet Passive/Aggressive. Projektet er også blevet udstillet på Rådhuset i Ringkøbing, Holmsland Kulturcenter og spillestedet ”Alice” i København. Fælles for alle visninger er, at kunstnerne har skræddersyet værket til netop der, hvor de er, og her bliver Vestjyllands Kunstpavillon ingen undtagelse. Til denne udstilling indtager billedmotiver både gulv og vægge, og du vil blive omsluttet af tonerne fra Solhverv.

Til udstillingens åbning spiller Videbæk Harmonikaklub og begge kunstnere vil være til stede.


Fotogalleri fra ferniseringen

Klik på et foto og se billederne i stor størrelse.


Fryd Frydendahl (f.1984) arbejder i både New York og Danmark med fotografisk billedkunst.

Frydendahl er født på den jyske vestkyst i 1984, uddannet fra Fatamorgana i 2006, og modtog i 2009 et "advanced certificate" fra The International Center of Photography.

Frydendahl har udgivet adskillige bøger, og har blandt andet haft soloudstillinger hos V1 Gallery, Politikens Galleri og Baxter Street Gallery hos The Camera Club New York.

Hun har modtaget legater fra bl.a. Fogtdals Rejsestipendium, The Henry Margolis Foundation and Josephine Merit Scholarship, Statens Kunstfonds Huskunstnerordning, været en del af The 2011 CCNY Fellowship, modtaget Fatamorganas ”Shock” ærespris i 2015 og var i 2018 nomineret til Remmen Fondens kunstpris.

Hendes udgivelse, bogen ”Nephews” (Konnotation 2016), blev efterfulgt af en udstilling hos V1 Gallery, hvor Frydendahl er repræsenteret. To udvalgte serier af værker fra bogen Nephews blev i 2017  optaget i henholdsvis Statens Museum for Kunsts - og Det Nationale fotomuseums samlinger.

 

Lars Greve (f.1983) bliver som saxofonist, klarinettist og komponist beskrevet som “sjældent alsidig og virtuos” af Politiken.

Greve er vokset op i Vestjylland, og har sideløbende med en voksende musikalsk karriere taget en uddannelse som solist fra Rytmisk Musikkonservatorium i København.

Greve medvirker på over 100 udgivelser med musikere fra ind- og udland, turnerer over hele verden, og er komponist på spillefilm, teaterstykker og danseforestillinger.

Han har udgivet en række opsigtsvækkende værker, blandt andet “dødedans” skabt i samarbejde med billedhuggeren Ingvar Cronhammar. Greve er pt. tilknyttet Rytmisk Musikkonservatorium og Kulturministeriet i deres internationale “artistic research program”.

Han har modtaget legater fra blandt andre Sonning, Nationalbanken, Statens Kunstfond og Odd Fellow. Desuden er han flere gange nomineret til Danish Music Awards og Reumert prisen og haft udgivelser kåret til "årets album" af medier i ind- og udland.


Udstillingen er støttet af:

STATENS KUNSTFOND

Det Obelske Familiefond


Vestjyllands Kunstpavillon | Arne Haugen Sørensen Museum | Henning Larsens Vej 3, 6920 Videbæk | Tlf.: +45 97 17 28 79