VK Samtidskunst Platform13. juli - 11. august 2019


"Georrrrge" af Saskia Te Nicklin og Ditte Soria.

 


Fernisering
lørdag den 13. juli kl. 14.00-16.00

hvor kunstnerne vil være til stede ved ferniseringen.


Alle er velkomne.

 

Udstillingen bliver arrangeret af:
kurator Anna Margrethe Pedersen. 


Udstillingen Georrrrge med Ditte Soria og østrigsk bosatte Saskia Te Nicklin.
 
Det fortløbende projekt, der skal forstås som en form for hyldest til musikeren og Beatles-medlemmet George Harrison – en hyldest til hans kamp for at frigøre sig fra krop og sind og for at frigøre information.
 
Ditte Soria reflekterer over musikerens arv og samtidig over det ’selv’, hun - som mor eller kunstner - repræsenterer.  Saskia Te Nicklin spørger, om vi i dag lever med mentale piskesmæld, efter at vi har været over-frigjorte og over-selvrepræsenterende i den moderne tilværelse, der har stadfæstet sig i den vestlige verden siden 1970’erne. 


Invitation til åbning af Georrrrge

 
Saskia Te Nicklin og Ditte Soria, VK SAMTIDSKUNST, Vestjyllands Kunstpavil­lon
 

Lørdag d . 13. juli 2019 kl. 14 åbner Saskia Te Nicklin og Ditte Soria udstillin­gen Georrrrge på Vestjyllands Kunstpavillon.

 
Med et fælles udgangspunkt i musikeren George Harrison, og 1970’ernes fascina­tion af barok og bevidsthedsudvidelse, viser Saskia Te Nicklin og Ditte Soria tegningsbaserede værker, der overordnet beskæftiger sig med tanker omkring selvet som æterisk og kommercielt materiale.
 
Sketches for George Zero  er titlen på et projekt bestående af 270 tegninger af Ditte Soria. Ord og korte sætninger er malet sort på hvidt i en psykede­lisk-inspireret skrifttype som brudstykker af egne og fundne tekster, hvis ophav spreder sig bredt fra elite-surferen Lakey Peterson til filosoffen David Hume. Det er en personlig og analytisk refleksion over trancendens og imma­nens. Billederne veksler mellem at fokusere på ordet som form og disse formers indbyrdes årsagsforhold samt udsagnenes betydning og ophav. Med fordybelsen i og fremhævelsen af enkelte udsagn og ord, undersøger kunstneren forholdet mellem sprog og erkendelse og ideer om selvet, au­teur ‘en og det kunstneriske udtryk.
 
Saskia Te Nicklins humoristiske skitser og akvareller med udgangspunkt i George Harrisons musikvideoer er printet på halvgennemsigtige lærreder, sådan at de andre værker i rummet bliver set, spejlet og fordrejet gennem hendes. Nicklin kigger med lige dele fascination og kritik på 1970’ernes påvirk­ning af vores samtid og på hvilken pris, hippie-generationens ageren også har haft for kommende generationer; om vi måske også er efterladt med en slags selvudviklingstømmermænd og udpræget narcisisme midt i alt den gode frigørelse? Hendes værker fungerer både som skulpturelle skille­vægge, der skærmer, og som transparente motiver, der afspejler en tematik omkring det opløste eller udvidede ”jeg”. Værkernes udsagn står så at sige aldrig alene, men smelter hele tiden sammen med de omkringliggende vær­ker.
 
Georrrrge er den tredje udstilling ud af otte under paraplyen VK Samtids­kunst kurateret af Anna Margrethe Pedersen i samarbejde med Vestjyllands Kunstpavillon.
 
Udstillingsperiode: 13. Juli- 11. August 2019


Fotogalleri fra udstillingen

Klik på et foto og se billederne i stor størrelse.

Foto: David Stjernholm


Udstillingen er støttet af:

STATENS KUNSTFOND

Det Obelske Familiefond


Vestjyllands Kunstpavillon | Arne Haugen Sørensen Museum | Henning Larsens Vej 3, 6920 Videbæk | Tlf.: +45 97 17 28 79