VK Lokalarrangement Platform


Det er femte gang, at vi afholder 4 Kunsthøjskoledage i samarbejde med LOF Ringkøbing-Skjern.

Program 2019-2020

 
1. Torsdag den 24. oktober 2019 kl. 9.30-12.30:
Oplæg af foredragsholder tidligere bibliotekar Carsten Winther, Svendborg ledsaget af billeder vist på power point  Foredraget bliver om den kendte maler og kirkekunstner  Sven Havsteen  Mikkelsen, der boede de sidste 50 år af  sit liv på Tåsinge og Ærø.
Der er tale om den danske billedkunstner med flest kirkeudsmykninger. I alt nåede Sven Havsteen Mikkelsen  at udsmykke mere end 70 kirker  i Danmark, Norge , Færøerne og Grønland. Billedkunstneren samarbejdede med bl.a. Kollegaen Oluf Høst og forfattere Martin A. Hansen


2. Torsdag den. 14. november 2019 kl. 9.30-12.30:
Foredrag med museumsinspektør, kunsthistoriker, ph.d. Teresa Østergaard Pedersen, Holstebro Kunstmuseum, der har samarbejdet med og har et indgåede kendskab til flere store danske kunstnere bl.a. Per Kirkebys og hans kunstneriske virke.
Teresa Østergaard Pedersen har i flere år arbejdet sammen med Per Kirkeby og vil derfor I sit foredrag især koncentrere sig om en af dansk kunst helt store skikkelser.
Foredraget ledsaget med PowerPoint billeder vil fokusere på Kirkebys formative periode fra slutningen af 1950´erne og frem til gennembrudsåret 1978 og vejen ud på den internationale kunstscene i Europa og USA.3. Torsdag den 23. januar 2020 kl. 9.30-12.30: 
Foredrag med billedkunstner, grafiker og forfatter Hans Tyrrestrup, Thorstrup, der har haft flere ophold i Rom og udsmykket Varde Rådhus, Nr. Felding Kirke m.fl. samt repræsenteret med værker på bl.a. Frederikshavn og Esbjerg Kunstmuseum.
Hans Tyrrestrup har haft udstillinger i Rom, Firenze, New York, Washington samt St. Petersborg og havde en meget vellykket 75 års udstilling ”Visum til Venus” i Vestjyllands Kunstpavillon i april / maj 2019.
Foredraget er ledsaget af billeder og vil omhandle Hans Tyrrestrups lange liv som underviser og kunstner samt  hans  mange kunstværker og bøger, der findes overalt i Danmark.


4. Torsdag den 5. marts 2020 kl. 9.30-12.30:
Oplæg af foredragsholder, kunstner og kurator Marianne Jørgensen, Aarhus ledsaget med billeder på PowerPoint. Marianne Jørgensen  er uddannet på Det jyske Kunstakademi og medlem af akademirådet  og deltaget i flere kunstsammenslutninger.
Marianne Jørgensen arbejder ofte tværfaglig sammen med andre kunstnere, forskere, arkitekter designere og skribenter. 
Foredraget vil indeholde gennemgang af opgaver med skulpturer og installationer, som Marianne  Jørgensen  selv eller i selskab  med andre har gennemført i Viby, Aarhus , Vejle og København.

Desuden vil et spændende ”UTOPIA” projekt ”Skulpturlandsby Selde” i det såkaldte Udkantsdanmark, hvor Marianne Jørgensen har været kurator for kunstnerne, indgå i foredraget.  
 
Praktisk information
Vi mødes kl. 9.30, hvor vi begynder med kaffe/te og rundstykker som kan købes i cafeen.
Fra kl. 10.00 til 12.00 er der foredrag.
Sidste foredrag slutter evt. med frokost.
 
Tilmelding: www.rksk.lof.dk
Skoleleder Karen Marie Ventzel.
Tlf. 5124 6903
Træffes tirsdag og onsdag kl. 16 -18.

Der er tilmeldt 90, så der kan ikke være flere på holdet.
 
Venlig hilsen
Bestyrelsen


Vestjyllands Kunstpavillon | Arne Haugen Sørensen Museum | Henning Larsens Vej 3, 6920 Videbæk | Tlf.: +45 97 17 28 79