VK Samtidskunst Platform


22. februar - 13. april 2020

 

Udstilling Trips Out of Town

med billedkunstnerne Lars Arnfred Fynboe og Mira Winding


Fernisering lørdag den 22. februar kl. 14.00-16.00

hvor arrangør vil være til stede.


Alle er velkommen

 

Udstillingen bliver arrangeret af:
kurator Anna Margrethe Pedersen. 


Det er med stor glæde, at Vestjyllands Kunstpavillon åbner udstillingen Trips Out of Town af Lars Arnfred Fynboe og Mira Winding.


Trips Out of Town lander du i en totalinstallation, der får karakter af en hotellounge eller et museum i en filmscene. Her iscenesættes to kunstneriske “sensibiliteter” imellem hinanden og danner en levende og kunstnerisk fortælling. Lag på lag af øjeblikke og perspektiver i ét samlende greb, hvor du kan flyde dybt ind i de enkelte værker eller blive stående midt i det hele et øjeblik og være en del af fiktionen, Pavillonen, Videbæk og verden.  

Lars Arnfred Fynboe (f. 1985) maler billeder, hvori han zoomer helt ind, observerer og mærker efter, hvordan motivet egentlig føles. Hvert motiv repræsenterer små koncentrerede øjeblikke, der står som sig selv og ikke som serier eller meta-fortolkninger af kunsthistorien, for det er inderligheden og nærheden, der er omdrejningspunktet for Fynboes billedverden. I flere af oliemalerierne ses enkelte eller adskillige skikkelser i mere eller mindre fast form, og i gouacherne og pastellerne blæser vindene lidt hårdere, for her er der bevægelse og opløsning. Men fælles for værkerne er en sitren, der gør dem til levende, længselsfulde malerier.

Mira Winding (f. 1992) laver værker, som griber ind i din hverdagsforståelse. Igennem en konceptuel og performativ kunstpraksis former hun udførlige fiktioner af det, du ser omkring dig. Værker, liv og krop flyder sammen, og forskellige perspektiver ”morpher” over i hinanden. På en stol danner et lagen et miniature-landskab, en sommerfugl er fanget i et værk på et gammelt skrivebord, og en nøgle har vokset sig 20 gange større, end vi kender den. Ved at fordreje hverdagen en anelse drejes vores forestillinger om os selv og om virkeligheden også med


Trips Out of Town er den 5. ud af 8 udstillinger kurateret af Anna Margrethe Pedersen under paraplyen VK SAMTIDSKUNST. 

Fotogalleri fra udstillingen

Klik på et foto og se billederne i stor størrelse.

Udstillingen er støttet af:

STATENS KUNSTFOND

Det Obelske Familiefond


Vestjyllands Kunstpavillon | Arne Haugen Sørensen Museum | Henning Larsens Vej 3, 6920 Videbæk | Tlf.: +45 97 17 28 79