VK Samtidskunst Platform


24. juli - 22. august 2021


Soloudstilling med kunstner
SØREN ENGSTED

 

If the Future isn't Bright at least it's Colorful

 

 

Fernisering

lørdag den 24. juLi kl. 14.00-16.00

 

 

Alle er velkommen

 

Udstillingen er den anden udstilling kurateret af Paola Paleari og Anne Zychalak Stolten under paraplyen VK Samtidskunst i samarbejde med Vestjyllands Kunstpavillon.

Udstillingsrækken er venligst støttet af:

Det Obelske Familiefond

Statens Kunstfond

Pressemeddelelse vedr. udstillingen på dansk og engelsk (88.5 Kb)

Søren Engsted
If the Future isn't Bright at least it's Colorful
Vestjyllands Kunstpavillon, Videbæk
24 juli – 22 august, 2021


Til sin soloudstilling vil kunstner Søren Engsted præsentere en stedsspecifik installation, hvor hovedparten af grundarealet i rummet dækkes af en platform fyldt med spildolie. Den vil fungere som en spejlende scene for en række skulpturer skabt af organisk materiale og kasserede materialer fra industriel produktion, som Engsted primært har fundet fra genbrugsindustrien.

Installationen kommenterer på, hvordan eksperter inden for energi, udtaler at verden ikke bliver fossilfri i den nærmeste fremtid. Størstedelen af det globale energiforbrug er stadig afhængig af fossile brændstoffer, og verden er bygget i stål og beton. Selv en vindmølle, som mange ellers forstår som ikonet på grøn energi, bliver bygget i beton (dens base), stål (tårnet) og plastik (vingerne), mens maskineriet er smurt med olie.

Udstillingen If the Future isn't Bright at least it's Colorful peger på vores manglende emotionelle bevidsthed, og inviterer os til at reevaluere vores holdning til, hvad der er i verden. Ved at iscenesætte og sammenkoble elementer og situationer som vi opfatter som fjernt og abstrakt, undviger Engsted den modvillighed, som ofte findes, til at adressere de ubehagelige scenarier, som vi står overfor. Dermed giver Engsted beskueren nye perspektiver baseret på empatisk involvering.


Fotogalleri af udstillingen

Foto: Georg Petermichl

Klik på et foto og se billederne i stor størrelse.

Udstillingen er støttet af:

STATENS KUNSTFOND

Det Obelske Familiefond


Vestjyllands Kunstpavillon | Arne Haugen Sørensen Museum | Henning Larsens Vej 3, 6920 Videbæk | Tlf.: +45 97 17 28 79