VK Samtidskunst Platform


27. august - 25. september 2022

Udstilling med billedkunstner Nanna Abell, København

 

 

Fernisering

lørdag den 27. august  kl. 14.00-16.00

Kunstner samt kurator vil være til stede ved ferniseringen.

 

Alle er velkommen

 

Udstillingen er den 6. udstilling kurateret af Paola Paleari og Anne Zychalak Stolten under paraplyen VK Samtidskunst i samarbejde med Vestjyllands Kunstpavillon.Udstillingsrækken er venligst støttet af:

Det Obelske Familiefond

Statens Kunstfond


Fotogalleri fra udstillingen

Foto: Jacob Friis-Holm Nielsen

Klik på et foto og se billederne i stor størrelse.


Nanna Abell
Psychodile
Vestjyllands Kunstpavillon, Videbæk (Danmark)
27. august - 25. september 2022

 
”Og du føler det er en gave fordi du oplever, direkte fra kilden, den pludselige ubetvivlelige tilstedeværelse af at eksistere mirakuløst og materielt.”
- Clarice Lispector, Água Viva
 
I Nanna Abell’s soloudstilling Psychodile i Vestjyllands Kunstpavillon ligger en invitation til at blive stoflig.
De anvendte objekter – om end udvalgt og arrangeret af kunstneren – er altid-allerede modelleret af øvrige forhold, og deres overflader bærer fysiske ornamenter af vejrforhold, overforbrug, underskud, ildebrand, fugt, begær, décor.
 
En tabt badesandal, tørret ud af sol og salt, optræder på linje med udstillingsbygningens særegenheder; de tjener alle som berøringsflader – et sanseligt afsæt der foreslår at objekternes mere subtile karakteristika spiller en styrende rolle i disse kompositioner.
 
Abells skulpturelle organiseringer rummer noget uoversætteligt og ikke-reproducerbart: et anker i nuet og en fysisk specificitet der taler til vores krop og påvirkelighed. Som alternativ til informationsalderens modus operandi - der træner os i at scanne tilværelsen via data, repræsentationer og symbolik - foreslår kunstneren at gå i kontakt med det, vi ikke genkender og ikke kan kategorisere. Simpelt, men ikke let, bliver vi bedt om at opholde os ved det, der er til stede.
 
I stedet for at præsentere isolerede værker, etablerer Abell en ramme hvor materialitet ikke kun omhandler de fysiske kvaliteter i dem selv, men også især poesien i menneskelige rodede affærer med den fysiske omverden.
Psychodile er en suggestiv attitude, der søger stimuli i et analogt register. Svag intensitet skal ikke forveksles med svag effekt. Det er en øvelse i fintføling og overgivelse, som Nanna Abell inviterer os ind i.


Udstillingen er støttet af:

STATENS KUNSTFOND

Det Obelske Familiefond


Vestjyllands Kunstpavillon | Arne Haugen Sørensen Museum | Henning Larsens Vej 3, 6920 Videbæk | Tlf.: +45 97 17 28 79