VK Lokalarrangement Platform


5. august - 3. september 2023

30 års jubilæumsudstilling


Udstilling fra Herning Seminariums Kunstfond med lånte værker fra udvalgte kunstnere efter aftale med arrangørerne museumsinspektør Lotte Korshøj og journalist Kurt H. Jørgensen


Fernisering
Lørdag den 5. august kl. 14-16

 


Alle er velkommen

 

 

Arr: Lokalarrangement

Pressemeddelelse vedr. udstillingen (0.1 Mb)

Herning Seminariums Kunstfond – ejer af en betydelig kunstskat.

 
Ved Kunstfondens oprettelse i 1993 blev de værdifulde kunstværker fra Herning Seminarium med godkendelse og støtte fra Staten, Ringkøbing Amt og Herning Kommune overtaget sammen med en del midler til oprettelse af en kunstfond, så kunstsamlingen fra Herning Seminarium også fremover på uddannelsesstedet med HF og VUC i Herning kunne give fin inspiration for alle, og at der i hverdagen kunne vises kunst til glæde for studerende, personale og gæster.

Fondens formål er at eje og bevare seminariets kunstsamling på Brorsonsvej 2 i Herning og at videreudvikle dens omfang og kvalitet gennem rådgivning og indkøb af mere kunst.
Det er også fondens formål, at lade kunstsamlingen udsmykke bygningskomplekset, som i dag rummer Herning HF og VUC. Den voksende samling, der allerede i 2007 var vokset til 100 værker er en utrolig kunstskat, som fonden ejer.
Udsmykningen med moderne nutidskunst er foretaget på gange, i foyer, festsal, undervisningslokaler og kontorer. Udsmykningen skal være med til at skabe et inspirerende læringsmiljø og for at skabe gode rammer for de unges uddannelse, udvikling, kunstforståelse, oplevelse og glæde ved at være i huset.

Det er især værker inden for to tydelige kunstliner, som fondsbestyrelsen har valgt til de foretrukne Indkøb. Kunstlinerne er det ekspressionistiske, figurative maleri og det moderne, abstrakte maleri.
Den figurative kunst-linje i samlingen er der værker af Lars Nørgaard, Lars Ravn og Knud Odde, medens den abstrakte linje er repræsenteret af bl.a. Egill Jacobsen og Per Kirkeby.
Kunstfondens værker er væsentlig medvirkende til at leve op til et udsagn fra en af de kunstnere, der er med et værk har bidrage til fondens samling:
Kunst kan vi slet ikke undvære, den er meget mere betydningsfuld end vi tror. Med kunsten genfødes vi, så vi kan få verden sat i scene på ny.

Kunstfondens 30 års jubilæum fejdes i et arrangement og udstilling med 20 udvalgte af fondens værker i Vestjyllands Kunstpavillon i Videbæk.


Fotogalleri fra udstillingen

Klik på et foto og se billederne i stor størrelse

Foto: Eigil Lundsgård


Vestjyllands Kunstpavillon | Arne Haugen Sørensen Museum | Henning Larsens Vej 3, 6920 Videbæk | Tlf.: +45 97 17 28 79